HTML

A karaván

Az Országgyűlés mai munkájáról

Friss topikok

Linkblog

A karaván és a kutya

2010.07.05. 15:57 Exember

 

 

„A kutya ugat, a karaván halad.”

 

A politika iránt érdeklődő, és végső soron érintett állampolgárként figyelve az országgyűlés mai munkáját (2010.07.05., hétfő), ezen belül a kétharmados többségi felhatalmazással rendelkező FIDESZ-KDNP frakció, és a kormány akcióprogramjának megvalósítását; véleményem szerint a következőket lehet érzékelni:

            A 29 pontos akcióterv megvalósítása fokozott ütemben és elszánt következetességgel folyik. A jelenlegi parlamenti ellenzék MSZP frakciójából érkező napirend előtti felszólalások jellemzően nem a problémák megoldására irányuló javaslatokat tartalmazzák, hanem az ízléstelen cinizmus és a hazugságdömping folytatását, a tehetetlen düh megnyilvánulásait hordozzák.

            Nos tisztelt MSZP, tudomásul kell venni, hogy a választók felhatalmazása alapján a karaván halad, a kutya pedig csak ugat.

            A nemzeti együttműködés határozattá emelt alappillérei szilárdan állnak, az emberek nagy többségének egyetértésével, támogatásával találkoznak. Hangsúlyossá teszi ezt a határozatot, hogy minden közintézmény munkatársai és ügyfelei láthatják, olvashatják, és napi munkájuk, tevékenységük forrásává tehetik az abban foglaltakat. Ez bizony kötelező irányt mutat a közakarat folytán mindenkinek. Ezek az alapelvek biztosítékai annak az elhatározásnak, hogy ezen alapok mellett zajlik a magyar társadalomban a változások forradalma.

                        Ezért szinte természetes, hogy a bukott párt és jelenlegi parlamenti képviselői minden lehető és lehetetlen módon, csúsztatással rágalmazással, nemtelen hazudozással igyekszik az elmúlt nyolc év kormányzati, politikai és erkölcsi bűneit álcázni, leplezni. Nem telik tőlük másra. Egyszerűen képtelenek felfogni, „tovariscsi, konyec”! Úgy tűnik, belső habitusukkal merőben ellentétes a munka, a család, a rend, a biztonság gondolata. Zsigeri indulattal támadják a magyar kis- és középvállalkozások, a gazdálkodó parasztemberek helyzetbe hozásának politikáját. Nem tudnak átlépni saját off shore árnyékukon, nem tudnak felülemelkedni határtalan egoista magatartásukon.

            Szomorú ez, és az is elgondolkodtató, hogy a legújabbkori demokrácia kicsúfolásaként, hogy ezek az utódpárt-emberek még most is hallathatják hangjukat a törvényhozásban. Azok, akik elődeinek egyszerű titulusa csak a nemzetáruló és nemzetvesztő, sőt esetenként csak gyilkos lehet!

Ám tegyék, hazudjanak, fröcsögjenek tovább , csillogtassák csak hányingert keltő cinizmusukat!

Ettől függetlenül a kutya hiába ugat, a karaván halad. Érdemes volt megfigyelni a kormány és a kormánypárti frakció válaszait. Jólesett hallani a higgadt, tényekkel és megalapozott érvekkel alátámasztott, higgadt válaszokat.

Istennek legyen hála, a karaván halad, és ami a legfontosabb, az ország lakosságának többségi támogatásával.        A sánta kutya pedig ugasson, nem sokáig teheti, mert a fogai kikoptak és a szőre is hullik.

 

 

2010.07.05. hétfő

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://akaravanesakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr312131179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása